Klíma

Ezt kell tenned, ha légkondit szeretnél vásárolni

Betört a meleg, most már elkerülhetetlenül izzadunk és alig bírunk megmaradni a lakásban. Éjjel hánykolódva tudunk csak aludni, mert hiába van nyitva minden ablak, nem hűl le a hálószoba.

Ismerős az érzés, amikor annyira nehéz a levegő, hogy olyan érzés, mintha a mellkasodon ülne? Legszívesebben megszabadulnál még a bőrödtől is, mert mérhetetlen módon zavar a meleg. Minden nyáron eljön a kánikula időszaka és jó eséllyel minden nyáron bánod, hogy nincs légkondicionáló a lakásodban, hogy egy gombnyomással végre egy kis hűvös áradjon szét az otthonodban. Ha most elszántad magad, hogy vásárolsz egy klímát, akkor íme pár tanács, hogyan érdemes kiválasztani a neked megfelelő berendezést.

Hol tájékozódj a klímaberendezésekről?

Természetesen a klímaberendezéseket telepítő cégeknél. Elengedhetetlen, hogy szakemberrel egyeztetve válaszd ki a klímát, ne pedig egy nagy áruház akciós termékét vedd meg. A cipőt is cipőboltból veszed, ugyanígy a klímát is biztonsággal a klímás szakembertől érdemes megvenni. Mivel egy ilyen berendezést évekre választasz, ezért fontos, hogy úgy válassz, hogy a saját igényeidet szakmailag a legtöbb ponton kielégítő klímát vásárolj.

A legfontosabb szempontok klímaválasztásnál:

  • Ne legyen drága az üzemeltetése.
  • A klíma legyen tartós.
  • Minimum 3 év garancia legyen rá de választhatsz 6 vagy 10 éves garanciát adó terméket is.
  • Ne legyen hangos a berendezés.
  • Legyenek légtiszító extra funkciók.
  • Ha azt tervezed, hogy sokat fűtesz is a klímával, amivel spórolhatsz (!) akkor még fontosabb a magas hatásfok!

A klímatelepítő szakembert válaszd ki először

Majd ettől a szakembertől vásárold a klímát. Ha beleszeretsz egy dizájnba, mint én például az iPhone arany klímám színébe, akkor keress olyan telepítőt aki foglalkozik az általad választott termékkel. A telepítés minősége szinte fontosabb, mint maga a berendezés, mert a klímák hibái leggyakrabban a telepítésből fakadnak. Ne sajnáld rá az időt, keresd meg azt az embert, aki tökéletes munkát ad ki a kezéből.

Címkék: , , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!