Klíma

Így nem okoz többé problémát a kinti hőmérséklet

Új korszak nyílt az életemben azzal, hogy klíma lett a lakásomban. Pár hete használom és máris érzem, hogy életminőséget javító döntés volt ez részemről, hogy felszereltettem a légkondit.

Azt hihetik sokan, hogy ez nem olyan fajsúlyos kérdés egy ember életében, hogy lett egy Fisher Art klíma a lakásban, pedig számomra hatalmas előrelépést jelent. A nyár mindig kínlódás volt a panelben, már 8 éve szenvedtem tőle, hogy ha 30 fok fölé ment a hőmérő, akkor alig lehetett megmaradni az otthonomban. Pedig hát hol máshol akarná jól érezni magát az ember, ha nem a saját otthonában?

Kardinális kérdés nekem az, hogy ha leülök a kanapémra nyáron esténként megnézni egy filmet, akkor ne szakadjon rólam a víz és ne érezzem azt, hogy nem kapok levegőt a melegtől. Rémálom, amikor kitárok minden ablakot és ajtót, mégsem moccan meg a levegő, olyan, mintha egy nagy, súlyos tömb lenne, amitől csak megfulladni lehet. Csodás érzés, hogy most ha belépek a lakásba a kinti 30 fokból, akkor kellemes hőmérséklet vár és nem kell rögtön a fürdőbe rohannom és törülközőket vizeznem, hogy valahogy lehűtsem magamat és a gyerekeimet.

Vannak napok, amikor csak állok a nappali közepén és csodálom a klímámat. Olyan, mintha kaptam volna egy állandó segítőt magam mellé, ami gondoskodik róla, hogy jól érezzem magam a bőrömben a legnagyobb melegben is. Barátomnak fogadtam, jóban leszünk a következő években.

És persze az sem elhanyagolható szempont nálam, hogy ráadásul még szép is, kifejezetten a lakás díszére válik, ahogy iPhone arany színben pompázik a falon. Amikor működik, akkor is olyan kis diszkréten teszi, ahogy a ledvilágítással jelzi, hogy most be van kapcsolva. Ha hűt akkor kéken világít, fűtésben olyan pirosas meleg színnel teszi, és ha sötétedik a szoba akkor csökken a fényerő. És épp csak átdereng a fedőlapon, hogy épp milyen hőmérsékletre van beállítva. Persze a távirányítóját jól el kellett dugnom, mert a gyerekeim előszeretettel nyomkodnák, ha hagynám és már rég 16 fokot csináltak volna a lakásban.

Alig várom az őszt, hogy kipróbáljam majd a fűtő funkcióját is, mert általános probléma, minden ősszel és tavasszal előjön a távhőnél, hogy már hideg van, de még nem kapcsolják be a távfűtést. Nem lesz most didergős a szeptemberünk így akkor sem, ha hirtelen tör be a hideg, nem kell várnom, hogy központilag döntsenek róla, mikor fázom, egy mozdulattal meleget csinálhatok majd a lakásban. Ez pedig olyan szint már, ami oda vezet, hogy úgy érzem, határozottan kényelmesebb lett a klímától az életem.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!